Home Varier Variable | Kniestoel
Home Actief meubilair Beweeg krukken Varier Variable | Kniestoel

Varier Variable | Kniestoel

16 reviews | Review toevoegen

Varier Variable balansstoel | kniestoel

Varier balansstoel Variable™ stimuleert een open en dynamische zithouding, die de natuurlijke kromming van de rug aanhoudt. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt de stoel voor variatie tussen verschillende posities. De gebogen basis zorgen voor zachte schommelbewegingen, terwijl een gekantelde zitting een open hoek van de heupen mogelijk maakt. De twee kussens onder de zitting kunnen worden gebruikt om je schenen op te laten rusten, een voet, beide of geen van beide door je voeten op de grond te plaatsen. Je kunt je ook omdraaien of zijwaarts gaan zitten als je dat wilt. De stoel is ontworpen als een open constructie, vrij van mechanische versteldelen. Het is lichtgewicht en kan gemakkelijk worden verplaatst.

Vergelijking bekijken
Varier balansstoel Variable™ stimuleert een open en dynamische zithouding, die de natuurlijke kromming van de rug aanhoudt.
299,00 Prijs (incl. BTW)
Verzendkosten: 0,00
Bezorgtijd: zie kleuropties

Contact opnemen

info@worktrainer.nl 088 045 0880 Whatsapp Offerte aanvragen Handleiding

Bekijk en test dit product in onze showroom in Harmelen.

Varier Variable balansstoel | kniestoel

Varier balansstoel Variable™ stimuleert een open en dynamische zithouding, die de natuurlijke kromming van de rug aanhoudt. Zoals de naam al doet vermoeden, zorgt de stoel voor variatie tussen verschillende posities. De gebogen basis zorgen voor zachte schommelbewegingen, terwijl een gekantelde zitting een open hoek van de heupen mogelijk maakt. De twee kussens onder de zitting kunnen worden gebruikt om je schenen op te laten rusten, een voet, beide of geen van beide door je voeten op de grond te plaatsen. Je kunt je ook omdraaien of zijwaarts gaan zitten als je dat wilt. De stoel is ontworpen als een open constructie, vrij van mechanische versteldelen. Het is lichtgewicht en kan gemakkelijk worden verplaatst.

Producteigenschappen

  • Natuurlijke kromming van de rug
  • Versterkt de rug-, buik- en rompspieren
  • Stimuleert bloedcirculatie en zuurstoftoevoer
  • Geschikt voor volwassenen en kinderen
  • Bekleding: Revive van Kvadrat (100% gerecycled polyester)
  • Kleuren frame: Naturel of zwart gelakt essen
  • Inclusief: viltstroken (voor op harde vloeren)
  • Afmetingen: BxDxH 52 x 72 x 51 cm
  • Zithoogte: 50 cm

Reviews

5 / 5

Op basis van 16 reviews

0 1 0 1 2 2 3 3 4 4 5 0 6 7 8 5
6
9
0
1
0
Iris
Ik ben erg blij met mijn nieuwe knielstoel - erg functioneel en mooi!
Lees alle reviews

Vervang je traditionele bureaustoel voor een Varier Variable balansstoel

De houding die je aanneemt in deze Varier Variable 'kniestoel' zorgt voor een natuurlijke kromming van de rug en verbetert, door de open hoek tussen romp en dijen, de ademhaling. Deze stoel noemen we ook wel een balansstoel.

Varier heeft deze natuurlijke lichaamshouding verwerkt in de balansstoel Variable. Door de schommelbeweging van de Variable geeft het lichaam de vrijheid om zijn eigen balans te vinden.

Fijn schommelen met een rechte rug

Deze kniestoel houdt de buik- en rugspieren actief en versterkt de rompspieren. De actieve houding van de Variable verbetert de bloedsomloop en het zuurstofpeil, waardoor creativiteit en productiviteit worden gestimuleerd.

De Variable neemt weinig ruimte in beslag en past gemakkelijk in bestaande interieurs.

Ergonomische kniestoel

Deze ergonomische kniestoel is ontworpen met een lichte kanteling in de zitting, zo span je je corespieren correct aan, waardoor je de ruggenwervel niet overbelast en je een actieve werkhouding aanneemt. Met deze Varier Variable ben je dus letterlijk en figuurlijk weer in balans.

Omdat je met de schommelmechaniek ergonomisch gezien je balans opzoekt, biedt de stoel alle functies waar normale bureaustoelen in tekort schieten. Werken op dit design is dan ook ergonomisch verantwoord want de Varier Variable wordt gebruikt voor het verbeteren van de houding bij langdurig zitten.

We helpen je graag op weg

Gebruik dit product met behulp van de video en pdf.

Werk je de hele dag achter de computer? Juist dan is het extra belangrijk om een balanskruk te gebruiken.

Elk trendy kantoor weet het inmiddels: staand werken is beter voor je houding en goed voor de productiviteit. Om staand werken comfortabel te houden zijn er balansstoelen. Daarmee kun je perfect en ergonomisch zitten als afwisseling. De benen worden zo minder belast en de energie blijft UP!

0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19
Meer inspiratie Minder inspiratie

Reviews

Review toevoegen
Iris

Ik ben erg blij met mijn nieuwe knielstoel - erg functioneel en mooi!

Ann

Zeer tevreden van deze aankoop. Een aanrader aan iedereen met nek en rugproblemen... !

Marja

Precies zoals ik het me herinner. Hij zit heerlijk, mijn rug is automatisch recht en ontspannen in een natuurlijke houding. Heel blij mee.

Line

Ik heb de stoelen cadeau gedaan aan mijn ouders. Vroeger hadden ze Stokke-stoelen. Maar die waren tot op de draad versleten. Ik heb zelf ook 2 Stokke-stoelen thuis (dat zijn dus kniestoelen van het merk Stokke van vroeger) en vond het een ideaal cadeau om hun interieur opnieuw schoonheid te geven. De huidige stoelen verschillen lichtjes van de vorige, toen ze nieuw waren : de kussens hebben een zachtere vulling en het zitten voelt daarom wat onstabieler aan. Leuk is echter wel dat je de kleur kunt kiezen : zo is het niet alleen praktisch en gezond, maar ook mooi. Ze zijn bovendien heel gemakkelijk in elkaar te zetten.

Ivana

Exactly what I expected, and needed because I sit while I work.
I gave it 4 stars because I needed backrest as well...which I bought afterwards

Koen

Fijne stoel, goede levering.

Berenice

I couldn't be happier with this chair. It has provided me with the lower back pain relief I desperately needed. If I had to mention one negative aspect, it's that the swinging makes my floor squeak, and having to hear that all day long during the lockdown got my partner so fed up he left me. But now that he's gone and this chair is all I have left, I can honestly say I couldn't live without it.

Susanne N

Ik ben zeer tevreden over de levering en hij is heel makkelijk in elkaar te zetten. De kwaliteit van het materiaal is zeer goed. Van nature ben ik een beweeglijke persoon en kan moeilijk stil zitten in een stoel. Ik zit nu vanwege studie veel meer op een dag dan gewoonlijk. Ik heb daarbij vervelende klachten in schouder en rug ontwikkeld. Deze klachten zijn nu geschiedenis vanwege de kniestoel, waarin ik niet in elkaar zak tijdens het zitten. Ook kan ik me veel beter concentreren sinds ik de kniestoel gebruik. Geen vijf sterren omdat ik last heb van drukpijn op de scheenbenen. Dit komt waarschijnlijk doordat ik ook geregeld hardloop en toch vermoeidheidsfractuurtjes in de schenen heb. Ik zou vijf sterren geven als de kniesteunen en het zitvlak verstelbaar zouden zijn of minder gefixeerd. Nu is de rug wel vrij, maar de benen zitten wel gedurende lange tijd in een onveranderbare hoek vast. Dit kan je opvangen door af en toe één van de twee benen uit de kniestoel naar voren te doen, maar in mijn geval blijft het drukken op de schenen. De kniesteunen bewegen nu wel een beetje mee naar links en rechts maar niet mee van voren naar achter. Als dit wel het geval zou zijn zou dat veel minder druk geven op de schenen, vermoed ik. Toch zou ik de stoel aanraden, omdat mijn ervaring eigenlijk ook deels beïnvloed zijn door mijn blessure. Ben je geen hardloper met shinplints, dan heb je wellicht geen last van de door mij beschreven problemen. Pluspunten: betere concentratie en geen rugklachten meer, dus aanrader als je last hebt van deze twee problemen!

Arnold V

Ik werk lang achter elkaar met mijn computer, waarbij ik ongemerkt langere tijd in dezelfde houding zit. Hierdoor kreeg ik rugklachten. Door de kniestoel varieer ik ongemerkt veel meer van houding. Door de actieve rug zit (geen rug leuning) heb ik bijna geen rug klachten meer. Stoel in elkaar zetten was weinig moeite, zelfs zonder handleiding zou het te doen zijn geweest. 4 van 5 sterren, omdat de kniestoel nogal kraakt bij het bewegen. Ik ben 80 kilo, 1,80m. Wellicht gaat dit voegen van het hout over een tijdje minder worden. Te ervaren. Tape voor onder de kniestoel om vloer te beschermen werkt (nog) prima. Aanrader!

Griet DW

Mooi meubel, vlot geleverd, helpt me alle dagen een rechte rug te houden tijdens het telewerken. Zeer tevreden!

Erik V

Erg compact verpakt en duidelijke handleiding. Ben 1.90 m dus misschien net iets te klein voor mij. Help wel met juiste houding.

S.Weenink

Hij zit goed. Maar ik schrok van de kleur: het houtwerk is niet geel maar gifgroen. Jammer!!!

georges

zeer goed qua zitconcept, maar geeft weinig vertrouwen wat zijwaartse bewegingen betreft.. dus niet voor te onrustige studenten

Merel - Sofios BV

De levering en het in elkaar zetten ging prima. De stoel is voor m'n gevoel wel net iets te laag (ik ben 1.80m) en de steun waar m'n scheenbeen op leunt lijkt vrij hard. Er is me door de klantenservice geadviseerd om daarom vaak te verwisselen qua houding. Dit doe ik ook, maar daarvoor is de stoel voor mij dus net iets te laag.

Verder ben ik over het algemeen tevreden omdat het veel fijner voelt dan op een leunstoel (bureaustoel) te zitten.

Trinet

Levering geschiedde ruim 5 weken na besteldatum. Had me bovendien niet gerealiseerd dat de stoel ongemonteerd geleverd zou worden. Ben verder wel tevreden met de stoel, is precies wat ik er van verwachtte.

Bernadette

Een comfortabele manier van zitten aan je bureau waarbij je automatisch een rechte rug houdt.

Meer reviews

Laat een review achter

Wat vind je van het artikel?
Varier Variable kneeling chair active furniture balance seat knee seat worktrainer.com worktrainer.nl
Varier Variable | Kniestoel
Laat een review achter
Versturen
Varier Variable kneeling chair active furniture balance seat knee seat worktrainer.com worktrainer.nl
Varier Variable | Kniestoel
€ 299,00
Bestellen

Varier Variable | Kniestoel

Reviews

Worktrainer staat voor je klaar

Kom langs in ons Work Happy Center. Hier kun je ons gehele assortiment uitproberen. We helpen je graag een keuze te maken voor jouw ultieme actieve werkplek. 
Eerst uitproberen? Vraag een proefplaatsing aan voor jouw organisatie. Zo kunnen jij en jouw collega's het meubilair eerst 10 dagen lekker uittesten. 
Voor het opbouwen van zit-sta bureaus en het verzenden van de pakketten, werkt Worktrainer samen met Ferm Werk Een sociale werkmaatschappij die mensen helpt met een achterstand op de arbeidsmarkt.

 
Worktrainer helpt je graag met de inrichting van je kantoor. Ga je met de zaak verhuizen, zijn er medewerkers bijgekomen of wil je het kantoor actief inrichten? We denken graag met je mee.