Balans borden

Lekker wiebelen

Een balansbord of balance board is een laagdrempelige en gezonde manier om bewegend te werken. Het verbetert de bloedcirculatie, je traint meerdere (diepe) spieren tegelijkertijd en zorgt voor een natuurlijke houding. Balansborden worden graag gebruikt door o.a. actieve thuiswerkers, moderne kantoren, fysiotherapeuten en scholen.

Bezig met laden...
Fitdisc | Balansbord 46cm

Fitdisc is een balansbord waardoor je gemotiveerd wordt om meer te gaan staan. Het zorgt voor een comfortabele demping en je lichaam wordt gecorrigeerd door de beweging van het bord.

148,00

star star star star star
12 reviews
Steppie | Balansbord 57cm

Een steppie is een plateau met een bolle onderkant, net als een surfplankje. Je kunt er stabiel op staan en als je wilt bewegen, surf dan rustig van links naar rechts.

189,00

star star star star star_border
6 reviews
Hovoboard | Balansbord 60cm

Compact en stijlvol: het Hovoboard balansbord is een actieve aanvulling op jouw zit-sta werkplek. Het balansbord stimuleert een actieve en bewuste houding.

174,00

star star star star star
6 reviews
Gymba balansbord

Deze slimme accessoire voor je werkplek is niet zomaar een plank; dankzij de gepatenteerde kruisflexibiliteit kun je ook een loopbeweging maken op het board.

159,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
Back App 360 | Balansbord 51cm

Geef je benen energie met de Back App 360. Het balansbord beweegt je in alle richtingen. De zachte ringvormige demping zorgt ervoor dat bewegingen soepel verlopen en comfortabel aanvoelen.

189,00

star star star star star
5 reviews
Pedalo | Balansbord 38cm

Pedalo Balanceboard Balance-Board is compact en gemaakt van stevig berkenhout. Ideaal voor een leuk trainingsmoment achter je bureau.

89,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
Pedalo | Balansbord 50cm

Pedalo heeft deze trainer ontwikkeld om je rug te versterken, het balansbord voorkomt vallen en het helpt je sneller te herstellen van blessures en bestaande pijntjes.

155,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
LifeSpan Airsoft | Balansbord 59cm

Met het Lifespan Airsoft Balance Board kun je actief staand werken. Doordat je lichaam de hele tijd aan het corrigeren is om in balans te blijven train je je rug,- buik,- core,- been,- en voetspieren.

170,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
Pedalo | Swing balansbord 100cm

Het balansbord swingt gewoon door en door en door met één vloeiende beweging.

125,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
Pedalo | Twister balansbord 38cm

Pedalo Twister is een draaiend balansbord, compact en gemaakt van stevig berkenhout. Ideaal voor een leuk trainingsmoment achter je bureau.

92,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
LifeSpan | 4 Airsoft Balansborden met rek

Profiteer van deze package deal. 4 LifeSpan balansborden inclusief een handig ophangrek.

949,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews
Pedalo | Vestimed balansbord 50cm

Pedalo Vestimed balansbord, een allrounder voor je volledige lichaamstraining!

199,00

star_border star_border star_border star_border star_border
0 reviews

Versterk je diepe spieren met een balansbord

Wissel je regelmatig af tussen zittend en staand werken, bijvoorbeeld met een zit-sta bureau van Worktrainer, dan ben je al ontzettend goed bezig. Toch is er ruimte voor verbetering. Is het je bijvoorbeeld weleens opgevallen dat je relatief weinig beweegt met je onderlichaam wanneer je staand werkt? Met een balansbord breng je daar verandering in. Doordat het bord wiebelt zodra je erop gaat staan, beweegt je hele lichaam op een natuurlijke manier mee. Je blijft hierdoor langer energiek en productief, verstevigt je spieren en vermindert spanningen in de schouders, rug en nek.

Geliefde balance boards voor bij je bureau

We verkopen verschillende soorten balansborden voor volwassenen en kinderen. De borden hebben diverse vormen en groottes, en maken verschillende bewegingen mogelijk. Geliefde modellen die je bij Worktrainer kunt kopen:

  • De FitDisc heeft een diameter van 46 centimeter en een mooie olijfgroene kleur. De twee ronde platen zijn alleen in het midden aan elkaar verbonden, waardoor je van voor naar achter én van links naar rechts kunt bewegen. De antislip voetzolen zorgen voor een goed houvast.
  • Het Steppie Balance Board is een plank met een bolle onderkant die van links naar rechts beweegt. De Steppie is 57 centimeter lang en ook verkrijgbaar met een zachte bovenkant.
  • De Rocket lijkt qua vorm op de Steppie, maar doordat de bolling aan de onderkant een grotere hoek heeft, maak je er grotere bewegingen mee. De antislip bovenkant zorgt ervoor dat je toch stevig blijft staan.

Andere geliefde merken in ons assortiment zijn Pedalo, LifeSpan en Ongo. Neem een kijkje en vind jouw perfecte balansbord voor staand werken.

5 redenen waarom een balansbord zo gezond is

  1. Het traint onze diepe spieren. De diepe spieren liggen onder de oppervlakkige spieren, vlak bij onze gewrichten. Hoe sterker de diepe spieren zijn, hoe minder kans we hebben op blessures en spanningen. Diepe spieren zijn veel moeilijker (gericht) te trainen dan de oppervlakkige spieren. Met een balansbord lukt dit wel erg goed: de diepe spieren moeten hard werken om te compenseren voor het constante gewiebel.
  2. Naast de diepe spieren traint een balansbord ook de spieren in onze voeten, enkels en knieën. Allemaal spieren die een belangrijke rol spelen bij het lopen en andere bewegingen.
  3. Veel sporttoestellen en actieve beweegtools verstevigen het onder- óf het bovenlichaam; met een balansbord train je spieren in het hele lichaam.
  4. Regelmatig afwisselen tussen stabiel en niet-stabiel staan verbetert de lichaamshouding.
  5. Balansborden zijn ook geschikt voor sportieve workouts. Inspiratie voor leuke, intensieve oefeningen vind je hier.

Tip: Heb je regelmatig last van je rug? Probeer dan eens balansbord Pedalo Twister. De draaiende beweging kan blokkades van de wervelkolom opheffen en de rug lekker los maken.

Combineer je zit-sta bureau met een balansbord

Wil je werken op een balansbord, dan heb je een zit-sta bureau nodig. Je moet immers staan om een balansbord of balance board te kunnen gebruiken. Daarna kun je dan meteen aan de slag. Leg het balansbord onder je bureau, stap er voorzichtig voet-voor-voet op en beweeg rustig heen en weer. Maar let op: Gebruik het balansbord niet meer dan 50 procent van de tijd en liever niet langer dan een uur achter elkaar.

Beweegmeubilair voor op school?

Ben je op zoek naar gezond en leuk beweegmeubilair voor op school? Neem dan eens een kijkje op onze site Beweegklas. Naast zit-sta bureaus en balansborden voor kinderen, vind je er zitballen, deskbikes en de Wiggle Wiggle band om heerlijk te wiebelen met de benen. Hoe vet is dat?!


Worktrainer staat voor je klaar

Kom langs in ons Work Happy Center. Hier kun je ons gehele assortiment uitproberen. We helpen je graag een keuze te maken voor jouw ultieme actieve werkplek. 
Eerst uitproberen? Vraag een proefplaatsing aan voor jouw organisatie. Zo kunnen jij en jouw collega's het meubilair eerst 10 dagen lekker uittesten. 
Voor het opbouwen van zit-sta bureaus en het verzenden van de pakketten, werkt Worktrainer samen met Ferm Werk Een sociale werkmaatschappij die mensen helpt met een achterstand op de arbeidsmarkt.

 
Worktrainer helpt je graag met de inrichting van je kantoor. Ga je met de zaak verhuizen, zijn er medewerkers bijgekomen of wil je het kantoor actief inrichten? We denken graag met je mee.