Actief meubilair

Hoezo stilzitten?!

Actief zitten of staan tijdens het werk is veel gezonder dan wegzakken op een klassieke bureaustoel. Het traint de spieren, helpt pijnklachten voorkomen én zorgt voor meer energie. Gooi die oude kantoorstoel dus lekker uit het raam en neem een kijkje bij ons actieve beweegmeubilair. Je wordt er helemaal blij van!Bureaufiets Deskbike

FIETSEN OP HET WERK


Deze Deskbike wordt gebruikt in combinatie met een in hoogte verstelbaar bureau. Dit zal ervoor zorgen dat u voldoende beweging krijgt terwijl u werkt.

zitbal

DE OFFICEBAL HOUD JE BEZIG


Dit is een gezonde en stijlvolle manier om te zitten. Dankzij het ergonomische ontwerp kunt u comfortabel en rechtop aan uw bureau zitten.

Muvman

ACTIEF HOOG ZITTEN


Als Als alternatief voor lang zitten of staan in kantoren, laboratoria, werkplaatsen maar ook voor zit-sta bureau. U kunt de Sta Stoelen hier zien.

Met zijn gepatenteerde 3D-technologie draagt de bureaustoel Swopper bij tot gezond actief zitten met frequente wisselingen van zithouding.

Swopper past zich aan u aan - en niet andersom! Het actief zitten in ontelbaar wisselende zithoudingen houdt u de hele dag in beweging en dat geeft een enorme stimulans, concentratie, focus en vrijheid.


 

 

Studydesk

MEER ACTIEF MEUBILAIR


Veel uniek meubilair die niet onder een categorie vallen vind je hier onder 'overig meubilair. Bijvoorbeeld een handig voetenbankje of een heerlijke kniestoel.

Zit-sta bureaus

BEWEEG ACHTER EEN ZIT-STA BUREAU


Het begint met het afwisselen van zitten, staan en bewegen. Een kleine upgrade van een zit-bureau naar een sta-bureau helpt al om dynamischer te werken.

Stamat

ZEER POPULAIR: DE STAMAT


Speciaal bedoeld voor zit-sta werkplekken, recepties, balies en overig gebruik waar men veel staat tijdens het werken.


Happy klanten | Onze projecten

Ortec
Ortec weet hoe te innoveren tijdens de werkuren met de deskbike!
Woonwijze
Alleen zitbureaus op kantoor? Bij Woonwijze hebben we de bestaande bureaus aangepast naar zit-sta.
Schiphol Group
Staand vergaderen is beter voor een snelle besluitvorming. Vandaar dat Schiphol Group de vergaderruimtes inricht met Stand4Work en Deskbikes.
De Wegwijzer - Beweegklas
Fietsend een spreekbeurt aanhoren of staand de topografie van Griekenland leren.

Actief zitten of staan met het beste beweegmeubilair

Wij Nederlanders werken gemiddeld 28 tot 35 uur per week. Tijdens die uren nemen we veel te vaak een ongezonde of verkeerde werkhouding aan. We zitten onderuitgezakt en te lang in dezelfde positie. Superjammer, want het kan ook anders: door meer te bewegen tijdens zittend of staand werk, blijft ons lichaam gezonder en onze geest frisser. Vind dus het beste beweegmeubilair voor jouw kantoorinrichting of thuiswerkplek. Wedden dat die 28 tot 35 uur al snel stukken beter aanvoelen?

Meer bewegen achter je bureau met bewegend meubilair

Heb je weleens een uurtje gewerkt op een ergonomische zitbal of staand gewerkt op een balansbord? Over het algemeen geldt: hoe afwisselender en dynamischer je werkt, hoe beter je lijf aanvoelt en hoe meer energie je hebt. Met ons beweegmeubilair kun je actief zitten of staan op een manier die bij jou past:

 • Actief zitten: Zitballen en beweegkrukken combineren een rechte zithouding met constante (kleine) bewegingen. De spieren worden hierdoor getraind en tegelijkertijd ontlast.
 • Actief staan: Ook stamatten en balansborden zorgen voor kleine bewegingen, waardoor de (diepe) spieren worden getraind en je bijna vanzelf recht gaat staan. Stastoelen bieden ondersteuning tijdens het staan, maar wel op een actieve manier: wegzakken, zoals bij een klassieke bureaustoel, is er niet bij.
Tip: Snak je naar nog meer beweging tijdens het werken? Neem dan een kijkje bij onze loopbanden of bureaufietsen.

Hoe haal je het meeste uit je beweegmeubilair?

Met onderstaande stappen richt je je thuiswerkplek of kantoor zo goed mogelijk in:
 1. Vind een zit-sta bureau dat bij je past qua hoogte. Meet de afstand op van je navel tot de grond en je weet hoe hoog het bureau minimaal moet zijn.
 2. Vul je zit-sta bureau aan met actief meubilair, zoals een ergonomische zitbal, beweegkruk, stamat, balansbord of deskbike.
 3. Wissel regelmatig af tussen zittend en staand werken en varieer tussen het verschillende beweegmeubilair. Een vuistregel is: werk maximaal één uur achter elkaar staand, en niet meer dan vier uur per dag.
 4. Een gezonde werkplek is natuurlijk niet compleet zonder ergonomische hulpmiddelen. Investeer onder andere in een goede (verticale) muis en een ergonomisch toetsenbord, en plaats je beeldscherm op de juiste hoogte met een monitorarm.

Voordelen van actief werken

Hoe beter de kantoorwerkplek of thuiswerkplek bij je past, hoe lekkerder je er kunt werken. Heb jij al ervaring met actief zitten en staan en wissel je regelmatig af tussen verschillende werkhoudingen? Het heeft allerlei voordelen, zoals:
 • Minder verkrampte spieren
 • Een rechtere houding
 • Je voelt je energieker en creatiever
 • Je hebt minder last van inkakmomentjes en hoeft de koffievoorraad dus minder snel aan te vullen
 • Samenwerken met collega’s wordt dynamischer en leuker
 • Je krijgt (een groot deel van) je dagelijkse beweging al op het werk, waardoor je minder vaak naar de sportschool hoeft om je fit te voelen.

Waarom bestellen bij Worktrainer?

Ons motto? Work active, work happy! Want: hoe actiever we werken, hoe creatiever, productiever én blijer we over het algemeen zijn. Of je nu op zoek bent naar actief kantoormeubilair of nieuwe meubels voor je thuiswerkplek, bij ons kun je rekenen op:
 1. Een showroom waar je alles kunt uitproberen
 2. Een groot aanbod, dus grote kans dat je vindt wat je zoekt
 3. Hoogwaardig meubilair van bekende (design)merken
 4. Snelle verzending of (op verzoek) montage op locatie


Team Worktrainer staat voor je klaar

Kom langs in ons Work Happy Center. Hier kun je ons gehele assortiment uitproberen. We helpen je graag een keuze te maken voor jouw ultieme actieve werkplek. 
Eerst uitproberen? Vraag een proefplaatsing aan voor jouw organisatie. Zo kunnen jij en jouw collega's het meubilair eerst 10 dagen lekker uittesten. 
Voor het opbouwen van zit-sta bureaus en het verzenden van de pakketten, werkt Worktrainer samen met Ferm Werk Een sociale werkmaatschappij die mensen helpt met een achterstand op de arbeidsmarkt.

 
Worktrainer helpt je graag met de inrichting van je kantoor. Ga je met de zaak verhuizen, zijn er medewerkers bijgekomen of wil je het kantoor actief inrichten? We denken graag met je mee.