Home Actief meubilair Balansborden Steppie | Balansbord 57cm
Steppie | Balansbord 57cm
5 Reviews | Review schrijven

Een steppie is een plateau met een bolle onderkant, net als een surfplankje. Je kunt er stabiel op staan en als je wilt bewegen, surf dan rustig van links naar rechts.

Verzendkosten

€ 5,95 

Bezorgtijd

1 - 2 werkdagen

€ 145,00
Prijs (incl. BTW) 

 

Alternatieven: Steppie | Balansbord 57cm
Velden met een * graag invullen.
Aantal: 
+ In de winkelwagen

Heb je een vraag over dit product?

Op werkdagen proberen we binnen 1 uur een reactie te geven.

Balansbord Steppie

Balansbord - Steppie
Balansbord - Steppie

Een steppie is een plateau met een bolle onderkant, net als een surfplankje. Je kunt er stabiel op staan en als je wilt bewegen, surf dan rustig van links naar rechts. Steppie komt uit Denemarken en de stabiele balansbord is speciaal ontworpen om actief te staan achter je bureau of tijdens de vergadering.

Plus- en minpunten

 • Verbetert je bloedcirculatie en zorgt voor een betere concentratie
 • De stapositie zorgt voor een natuurlijkere houding
 • Je verbruikt meer calorieën tijdens het werken
 • Traint de romp ondersteunende spieren
 • Alleen staan is ook niet goed, wissel af met staan of zitten

Balanceren achter je bureau helpt je om in een actieve positie te werken.
Eigenschappen Steppie:

 • Oppervlakte: 56,5 cm x 36,5 cm
 • Verbetert de bloedcirculatie
 • Verbetert de concentratie
 • Bevordert een natuurlijke houding
 • Voorkomt fysieke klachten
 • Verbruikt meer calorieën
 • Reduceert statische spierspanning
 • Beter voor je gewrichten
 • Optie: Soft Top bovenkant
Balansbord - Steppie

Balansborden

Balansborden zijn er in diverse uitvoeringen, rond of rechthoekig, voor volwassenen of voor kinderen. Met voetzool grip of zonder. Je hebt ze die van voor naar achter en sommige ook van links naar rechts balanceren.

In het Worktrainer Experience Center kun je uitproberen wat het beste bij je past. 

Hoe werkt de Steppie achter je werkplek?

Door de minimale beweging met Steppie, komen de romp ondersteunende spieren direct in actie om je lichaam in balans te houden. Simpel en effectief!

 

Balansbord Steppie

Balanceren achter je werkplek.

Stabiliteit is de eigenschap of situatie waarin iets stevig en/of sterk is. In het geval van lichaamsstabiliteit is het de combinatie van balans, kracht en coördinatie. Met stabiliteit training is het mogelijk om je spieren goed te trainen. 

Een balanstrainer is een hulpmiddel om je balans mee te verbeteren. De balansoefeningen, uitgevoerd op of met een balanstrainer, hebben als doel meerdere spieren tegelijk te trainen. Voorbeelden van balanstrainers zijn een balkussen en een balance board. 

Balance board Steppie en overige balansborden

Het balance board, ook wel balansbord, is een goedkoop en eenvoudig hulpmiddel om je werk achter je bureau sportiever en dus gezonder te maken. Het stabiliteitscomponent onder het bord maakt dat je je benen traint en zorgt voor beweging tijdens de werkdag. 

Werken met een balance board kan ervoor zorgen dat je beenspieren sterker en stabieler worden, doordat je je vasthoudt aan het sta bureau kun je aan het werken op een balansbord wennen.

 • Er zijn diverse balance boards verkrijgbaar bij Worktrainer. De één biedt meer beweging dan ander, probeer uit wat je prettiger vindt.

Hoe gebruik je de Steppie achter je sta bureau

Leg de Steppie op de grond onder je bureau. Stap rustig op de zijkant van de Steppie, stap daarna met je andere voet op de andere zijkant. Beweeg rustig heen en weer op de Steppie en wissel dit ook af door stil te staan.

Op het Steppie balansbord ben je continu in beweging, hierdoor creëer je een actievere werkhouding. Je bevordert hiermee een natuurlijke houding. Met de Steppie voorkom je fysieke klachten en dagelijks gebruik is goed voor je gewrichten.
 

Optie: Soft Top 

De Steppie Soft Top is een antivermoeidheidsmat die je op de Steppie plaatst. De Soft Top verhoogt het werkcomfort en verbetert de doorbloeding in je benen. Door de Steppie en Steppie Soft Top te combineren, breng je actief beweging in je lichaam terwijl je heerlijk comfortabel staat achter je bureau.

 

Lekker wiebelen

Als je op een balansbord staat, ben je jezelf steeds aan het corrigeren om balans te houden. Zo sta je actief tijdens je werk en train je tegelijkertijd je bovenlichaam en beenspieren. Direct actie, simpel en effectief!

Wil je de balansborden eerst uittesten? Dat kan in het Worktrainer Experience Center of bel 088 045 0880 voor meer informatie.

Steppie balansbord
Steppie balansbord
Steppie balansbord
Steppie balansbord
Steppie balansbord
Steppie balansbord

Sorteren op:

Review schrijven

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Petra - 05-06-2019 13:24

Niet zo goed, omdat je weinig verschil merkt.

N. van Wittenberghe - 02-10-2017 22:44

Super: eindelijk bewegen tijdens je werk. Je kunt gewoon stilstaan in het midden en plaats je je voeten wat meer opzij, dan kan je rustig bewegen. Echt een aanwinst! Kost wel inspanning in het begin, maar dat zegt meer over het altijd maar zittend werken en het effect daarvan voor ik een zit/sta bureau had met Steppie!

Bert Groeneveld - 03-03-2017 16:36

In combinatie gekocht met zit/sta bureau. Bevalt prima. Wel nodig dat ik schoenen aan heb als ik erop sta. Met enkel sokken aan houd ik het niet lang vol (1/2 uurtje) Verder is het effect nog wat afwachten. Merk wel iets verbetering, zolang ik het allemaal wat afwissel met zitten.

geen - 09-12-2016 11:23

Superding, lekker breed dus je staat goed. ik beweeg er veel door. in combinatie met hoog/laag burea bevalt ie me prima. Is licht dus je zet em makkelijk weg, rechtop tegen ladekastje aan. Het lijkt duur, maar je bespaart op termijn op ziektekosten. dit ding is net zo duur als 2x fysiotherapeut...
Toch een nadeeltje gevonden: onderkant is hardr kunsstof, dus kan krassen maken op parketvloer. In mijn geval valt dat niet meer op, maar een dun matje er onder zou dan handig zijn.

Maarten - 23-10-2015 13:13

Prima, wel relatief duur ik heb ook de InZone - Anti vermoeidheidsmat die gebruik ik vaker.
Met de Steppie sta je ook wat hoger, ik ben lang dus te hoog.
Wel leuk voor af en toe

Stel een vraag over dit product

Velden met een * graag invullen.

Jouw vraag is verzonden! Bedankt.

We zullen jou zo snel mogelijk voorzien van een antwoord.

Steppie | Balansbord 57cm

Reviews

Team Worktrainer staat voor je klaar

Kom langs in ons Experience Center. Hier kun je ons gehele assortiment uitproberen. We helpen je graag een keuze te maken voor jouw ultieme actieve werkplek. 
Eerst uitproberen? Vraag een proefplaatsing aan voor jouw organisatie. Zo kunnen jij en jouw collega's het meubilair eerst 10 dagen lekker uittesten. 
Thuiswerken kan veel leuker én lekkerder met actief meubilair. Bij Worktrainer kun je eenvoudig jouw thuiswerkplek bestellen via de zaak
Zet ons actieve meubilair eenvoudig zelf in elkaar óf schakel onze handige Montageservice in. We monteren in heel Nederland en België.
Deze site gebruikt cookies. Meer informatie
Accepteer geselecteerde cookies