Loopbanden

Wandelend werken

Staand werken achter een zit-sta bureau is gezond, wandelend werken achter een zit-sta bureau is nog veel gezonder. Met een loopband of loopband met bureau van Worktrainer stimuleer je de doorbloeding op een ontspannen en rustig tempo, waar je niet van gaat zweten. Een loopband of 'walkdesk' houdt je lekker de hele dag in beweging, want stilstaan is geen optie!

Bezig met laden...
LifeSpan TR1200 Solo | Loopband

Werk gezonder met de LifeSpan bureauloopband TR1200, met vernieuwde Display. Met deze loopband blijf je altijd in beweging op kantoor, je thuiswerkplek of plaats hem als flexibele werkplek.

1.379,00

star star star star star
2 reviews
LifeSpan TR1200 Treadmill Desk | Loopband met Zit-Sta Bureau

Als je eenmaal in de flow bent op deze loopband, ben je aan het multitasken - je voltooit je taken terwijl je lichaam en geest profiteren van de voordelen van lichaamsbeweging.

1.999,00

star star star star star
2 reviews
LifeSpan TR5000 Solo | Loopband

Werk gezonder met de LifeSpan bureauloopband TR5000, met vernieuwde Display en sterke 3.0 pk motor. Met deze loopband moet je wel blijven bewegen, en dat terwijl je lekker aan het werk bent.

1.849,00

star star star star star
1 reviews
LifeSpan TR5000 Treadmill Desk | Loopband met Zit-Sta Bureau

Staan, zitten of wandelen tijdens je werk. De LifeSpan TR5000 Treadmill Desk is de gezondste werkplek die je maar kunt wensen. De TR5000 heeft een sterkere motor dan de TR1200 en aluminium zijrails.

2.495,00

star star star star star
1 reviews
Walkdesk™ WTB500 Solo | Loopband

De Walkdesk WTB500 Solo loopband achter je bureau biedt een actieve en gezonde manier om te werken, waardoor je tegelijkertijd kunt bewegen en productief kunt zijn.

1.495,00

star star star star star
3 reviews
Walkdesk™ WTB600 Treadmill Desk | Loopband inclusief Gasveer Sta Bureau

Loopband WTB600 met stabureau om heerlijk te wandelen tijdens je werk. Je gezondheid zal erop vooruit gaan terwijl je aan het e-mailen of telefoneren bent.

1.795,00

star star star star star
1 reviews
-10%
Walkdesk™ XL | Loopband met Elektrisch Zit-Sta Bureau

Staan, zitten of wandelen tijdens je werk. De Walkdesk XL is de gezondste werkplek die je maar kunt wensen.

2.249,00

2.495,00

star star star star star
4 reviews
Walkdesk Lube 100 ml | Smeermiddel voor loopband -

Lube smeermiddel houdt je loopband in optimale conditie. Een goede smering tussen het dek en de loopband is van essentieel belang. Het vermindert de wrijving tussen het dek en loopband.

15,50

star star star star star
3 reviews

Actief werken op een loopband: iedere dag méér dan 10.000 stappen

Behaal jij iedere dag je 10.000 stappen? Volgens twee recente studies verkleinen 10.000 stappen per dag de kans op kanker, dementie en hartziekten. Ook het tempo waarop je wandelt, speelt een rol. Maak je bij minstens 3.000 van de stappen wat extra vaart, is kans op deze aandoeningen nog kleiner. Met een bureau-loopband red je jouw stappen gewoon tijdens het werken, en met beweging voorkom je overgewicht en verlaag je het risico op diabetes. Ben je aan typen, dan wandel je op een lekker rustig tempo. Ben je aan het bellen of brainstormen, dan maak je wat extra vaart. Alles voor de gezondheid!

Kijktip: Een loopband wordt gecombineerd met een zit-sta bureau. In deze video laat Michiel zien hoe hij met onze Walkdesk™ XL in beweging blijft.

Een geschikte loopband voor je werkplek

Ben je op zoek naar een loopband voor op kantoor of om op te thuiswerken? Bij Worktrainer vind je hoogwaardige loopbanden van de merken Walkdesk™ en LifeSpan. De loopbanden stimuleren de doorbloeding en dwingen je om te blijven bewegen. Doe je dat niet, val je er immers vanaf. Dat is niet helemaal de manier van actief werken, die we voor ogen hebben…

Onze loopbanden of sta-bureaus met loopband:

 • Zijn makkelijk te bedienen
 • Worden op verzoek door ons geleverd en gemonteerd
 • Hebben een display of app, die o.a. het aantal stappen, de totale tijd en het aantal calorieën bijhoudt
 • Bereiken snelheden tot 4, 5 of 6 kilometer per uur en zijn niet bedoeld om op te hardlopen
 • Let op: de Walkdesk™ kan ook worden besteld inclusief elektrisch zit-sta bureau of inclusief zit-sta bureau met gasveer

Een bureau met loopband: wandelend, staand óf zittend werken

Een loopband voor onder je bureau is een bewuste investering. Loopbanden zijn relatief zwaar en nemen meer plek in beslag dan bijvoorbeeld een beweegkruk of stastoel. Toch kun je ook met een loopband afwisselen tussen zittend, staand en wandelend werken:

 • Je wilt zittend werken? Zet de loopband dan op pauze en zet er een Aeris swopper, Varier Move zadelkruk, Activity Stool of balanskruk op.
 • Je wilt staand werken? Zet de loopband op pauze of ga op de zijkanten staan.
 • Je wilt afwisselender wandelen? Stem het tempo af op je verschillende werkzaamheden. Aan de telefoon met een klant kun je bijvoorbeeld sneller lopen dan tijdens het versturen van mails.

De voordelen van een walkdesk of ‘wandelbureau’: wetenschappelijk bewezen!

Meerdere onderzoeken benadrukken de voordelen van wandelen op een loopband of buiten:

 • Een studie uit de Verenigde Staten laat zien dat werken op een loopband de werkprestaties en de onderlinge contacten met collega’s verbetert.
 • Volgens de eerdergenoemde studies wordt de kans op kanker, dementie en hartziektes verkleind als je minstens 10.000 stappen per dag zet. Wandel je bij 3.000 van die stappen nog een stukje harder, neemt de kans zelfs nog meer af.
 • Meerdere studies tonen aan dat 10.000 stappen zetten op een ontspannen tempo beter is voor de gezondheid dan drie keer per week naar de sportschool gaan. Bovendien verbrand je zo effectiever vet.

Disclaimer

Dit artikel is geschreven op een loopband. Totale duur: 3 uur. Gemiddelde snelheid: 1,5 km/h. Totaal aantal stappen: 7.800.


Worktrainer staat voor je klaar

Kom langs in ons Work Happy Center. Hier kun je ons gehele assortiment uitproberen. We helpen je graag een keuze te maken voor jouw ultieme actieve werkplek. 
Eerst uitproberen? Vraag een proefplaatsing aan voor jouw organisatie. Zo kunnen jij en jouw collega's het meubilair eerst 10 dagen lekker uittesten. 
Voor het opbouwen van zit-sta bureaus en het verzenden van de pakketten, werkt Worktrainer samen met Ferm Werk Een sociale werkmaatschappij die mensen helpt met een achterstand op de arbeidsmarkt.

 
Worktrainer helpt je graag met de inrichting van je kantoor. Ga je met de zaak verhuizen, zijn er medewerkers bijgekomen of wil je het kantoor actief inrichten? We denken graag met je mee.